családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Málnás karamellás torta

   

Hozzávalók, piskóta:

Én kétszerre sütöttem , de lehet egyszerre is hat tojásból, 4 lapba kell vágni
  •  2x3 tojás
  • 2x 6 ek víz
  • 2x 12 dkg cukor
  • 2x 15 dkg liszt
  • 2x késh szb

 Krém :

  • 1 cs tejszínízű pudingpor
  • 3.5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 30 dkg fagyasztott málna
  • 20 dkg porcukor +10 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek kakaó
  • 2 habfixáló

  Tetejére:

  • 100 g rózsaszín marcipánmassza
  • 5 dkg margarin
  • 2.5 dkg porcukor
  • virágdísz, 

  Elkészítés :

  1.   Előző nap a tejszínt felforralom , és kihűtés után a hűtőben alaposa kihűtöm . A málnát kiolvasztom , és lecsepegtetem
  2. 26 cm-es tortaformába 2 db papírt vágok , és 2 db piskótát sütök , kihűlés után mindkettőt félbe vágom , 4 lapot kapok.
  3. A pudingból a tejjel sűrű masszát főzök .10 dkg cukrot karamellizálok , felöntöm 1 dl tejszínnel , és felforralom , kihűtöm .
  4. A margarint kihabosítom a porcukorral , és összekeverem a pudinggal .A tejszínt felverem , 2 zacsi habfixálóval , és óvatosan a pudinghoz keverem .Három részre kimérem .
  •  Egy részt összekeverem a málnával .
  • egy részt a karamellel
  • a harmadik részbe 2 ek kakaót keverek .

       - Egy lapot leteszek egy sima tányérra , és torta formát kattintok köré .

        Megkenem a karamell krémmel .

       -Ráteszek egy lapot , és következik a málnakrém .

       -Még egy lap , és a csokikrémmel kenem meg .

       -Egy lappal lezárom a tortát .Hűtőben hűtöm, legalább fél napot .

       -A mercipánt kicsit átgyúrom , két folpack között kinyújtom , a megfelelő méretre .

       -5 dkg langyos margarint, kihabosítom a 2,5 dkg porcukorral , 

       és vékonyan a torta tetejét , és oldalát lekenem .

       

       -Rásimítom a marcipánt , egy spatula segítségével , és feldíszítem ,

       -Újabb hűtés után fogyasztható .