Málnás karamellás torta
Hozzávalók, piskóta:
- 2x3 tojás
- 2x 6 ek víz
- 2x 12 dkg cukor
- 2x 15 dkg liszt
- 2x késh szb
Krém :
- 1 cs tejszínízű pudingpor
- 3.5 dl tej
- 5 dl tejszín
- 30 dkg fagyasztott málna
- 20 dkg porcukor +10 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 ek kakaó
- 2 habfixáló
Tetejére:
- 100 g rózsaszín marcipánmassza
- 5 dkg margarin
- 2.5 dkg porcukor
- virágdísz,
Elkészítés :
- Előző nap a tejszínt felforralom , és kihűtés után a hűtőben alaposa kihűtöm . A málnát kiolvasztom , és lecsepegtetem
- 26 cm-es tortaformába 2 db papírt vágok , és 2 db piskótát sütök , kihűlés után mindkettőt félbe vágom , 4 lapot kapok.
- A pudingból a tejjel sűrű masszát főzök .10 dkg cukrot karamellizálok , felöntöm 1 dl tejszínnel , és felforralom , kihűtöm .
- A margarint kihabosítom a porcukorral , és összekeverem a pudinggal .A tejszínt felverem , 2 zacsi habfixálóval , és óvatosan a pudinghoz keverem .Három részre kimérem .
- Egy részt összekeverem a málnával .
- egy részt a karamellel
- a harmadik részbe 2 ek kakaót keverek .
- Egy lapot leteszek egy sima tányérra , és torta formát kattintok köré .
Megkenem a karamell krémmel .
-Ráteszek egy lapot , és következik a málnakrém .
-Még egy lap , és a csokikrémmel kenem meg .
-Egy lappal lezárom a tortát .Hűtőben hűtöm, legalább fél napot .
-A mercipánt kicsit átgyúrom , két folpack között kinyújtom , a megfelelő méretre .
-5 dkg langyos margarint, kihabosítom a 2,5 dkg porcukorral ,
és vékonyan a torta tetejét , és oldalát lekenem .
-Rásimítom a marcipánt , egy spatula segítségével , és feldíszítem ,
-Újabb hűtés után fogyasztható .