családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Karamellás sportszelet

Hozzávalók :

- 4 tojás

- 9 dkg liszt

- 8 dkg cukor

-1/2 mokkáskanál szódabikarbóna

Krém :

- 1 l tej

- 3 cs karamellás pudingpor

- 2 ek cukor

Hab :

- 5 dl tejszín

- 2 ek porcukor

- 2 cs habfixáló

Csokoládémáz:

- 20 dkg tortabevonó

- 2 ek rumaroma

Elkészítés :

  1. A piskótát a szokásos módon 25X30-as tepsiben sütjük, rácson hűtjük .

  2. A pudingport elkeverjük egy kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk a cukorral, és a pudingra öntjük, jól besűrítjük .

  3. A jól behűtött  tejszínt a cukorral és a fixálóval habbá verjük . 

  4. A piskótára rákenjük a pudingot, arra a tejszinhabot, és hűtőbe tesszük 2 órára .

  5. A csokoládét felolvasztjuk, a rumaromát hozzáadjuk , és a hab tetejére kenjük. Megint dermesztjük.