Karamellás sportszelet
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 9 dkg liszt
- 8 dkg cukor
-1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém :
- 1 l tej
- 3 cs karamellás pudingpor
- 2 ek cukor
Hab :
- 5 dl tejszín
- 2 ek porcukor
- 2 cs habfixáló
Csokoládémáz:
- 20 dkg tortabevonó
- 2 ek rumaroma
Elkészítés :
-
A piskótát a szokásos módon 25X30-as tepsiben sütjük, rácson hűtjük .
-
A pudingport elkeverjük egy kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk a cukorral, és a pudingra öntjük, jól besűrítjük .
-
A jól behűtött tejszínt a cukorral és a fixálóval habbá verjük .
-
A piskótára rákenjük a pudingot, arra a tejszinhabot, és hűtőbe tesszük 2 órára .
-
A csokoládét felolvasztjuk, a rumaromát hozzáadjuk , és a hab tetejére kenjük. Megint dermesztjük.