családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Citromnápolyis szelet

Hozzávalók alap:

  • 20 dkg citromos nápolyi(t .value )

Krém

  • 40 dkg görög joghurt
  • 8 dkg porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 500 g cseresznye, vagy bármi gyümölcs fahéj , vaniliás cukor
  • 1 tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 dkg cukor
  • citromhéj , citromlé

Elkészítés:

  1. Egy 26 cm-es tortaformát kirakunk egy sorban a nápolyival .( A T-ben kapható jól megpuhul.) Rátesszük a fahéjas , vaniliás cukorral összekevert gyümölcsöt .
  2. A 1 dl hideg tejben kikeverjük a pudingot, a maradék tejet felforraljuk , és a hideg tejes pudingra öntjük . Folytonos keverés mellett besűrítjük , és kihűtjük .
  3. A tejszínt 2 dkg cukorral habbá verjük . A joghurtot kissé átkeverjük , és a kihűlt pudingot , és a tejszínt hozzákeverjük .Beleteszünk egy citrom héját , és levét .
  4. Az egész masszát a gyümölcsre kenjük , pár órát hűtőben tartjuk .