családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Sok mindenre jó tészta

 

  Mákos kosárka :

      kb 45 db lesz
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 12 dkg cukor
  • csipet só
  • 30 ml citromlé
  • 1 mk szb
  • kb 2-3 ek tejföl 

  Töltelék :

  •   3 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • citromhéj, narancshéj
  • 1 dl víz

  Elkészítés :

  1.  1 dl vízben a mákot az ízesítőkkel, fele cukorral megfőzöm .
  2. A hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrok, kb 30 percig hűtőben pihentetem .
  3. A tésztát 0,5 cm-esre nyújtom,( nekem nincs kosárka formám) 5 cm-es karikákat szúrok ki belőle .Hüvelykujjammal,a közepét kissé megnyomkodom, így lesz egy kis pereme, és minndegyikbe a mákos habból 1-1 evőkanállal teszek . 
  4. A tojásfehérjét, a fele cukorral habosra verem, és a kihűlt mákhoz keverem óvatosan .
  5. Két tepsit papírral kibélelek, és kis távolságra egymástól teszem a süteményeket .Előmelegített, légkeveréses sütőben ,egyszerre, 180 fokon 15 percig sül .

 

  Sörkorcsolya :

  Hozzávalók :

  •   45 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 30 ml citromlé
  • kb 2-3 ek tejföl
  • 1 mk szb
  • 1 tojás lekenni
  • kb 10 dkg reszelt sajt

  Elkészítés :

  1.   A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok, kb 0,4 mm-re kinyújtom, tojással lekenem, 10x2 cm-esre felcsíkozom .
  2. Két db papíros tepsiben, előmelegített sütőben, légkeveréses módon, 180 fokon, kb 15 percig sütöm .