családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Sajtos karfiol torta

Hozzávalók :

- 30 dkg liszt
- 1 mokkáskanál só
- 15 dkg margarin
- 0,5 dl víz

- 1 tojás

Töltelék :

 - 40 dkg karfiol 
- 1 kávéskanál só
-  30 dkg tömlős krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- lapos mokkáskanál őrölt bors
- 3 tojás
- 20 dkg  sajt fele reszelt
- tetejét lekenni 1 tojás

Elkészítés :

  1. A lisztet megsózzuk, és a margarinnal összemorzsoljuk .A tojást beleütjük, és szűk fél dl vízzel  összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk . Konyharuhával letakarjuk, és egy órán át  hűtőbetesszük .
  2. A karfiolt  enyhén sós vízben félig megfőzzük . A sajtot , tejfölt, búzadarát, összekeverjük, ízesítjük , a felvert tojást belekeverjük, a végén a karfiolt is beleforgatjuk . 5-10 dkg reszelt sajtot belekeverünk .
  3. A tészta 2/3-ad részét lisztes deszkán  24 cm-es lappá nyújtjuk , és kibélelünk vele egy tortaformát, úgy , hogy a tésztát az oldalára is felhúzzuk .Az alját megszúrkáljuk .
  4. A maradék sajtot felszeleteljük, a felét a tésztára tesszük .a karfiolos tölteléket belesimítjuk, 
  5. A maradék tésztából kerek lapot nyújtunk, a tetejére rakjuk a széleit összenyomkodjuk. 
  6. A tortát felvert tojással  lekenjük,