családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Máglyarakás

Máglyarakás

Hozzávalók :

  •  10 db kifli
  •  3 tojás
  •  05 l tej
  •  4-5 db alma
  • 5 dkg margarin
  • 10+5 dkg cukor
  • 3 kanál lekvár

Elkészítés :

  1. A szikkadt kifliket karikára vágjuk . A margarint a tojások sárgájával és a 10 dkg cukorral habosra keverjük .Hozzáadjuk a tejet és a kifliket beleforgatjuk .
  2. Egy 25x40 cm -es tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk ,és beleöntjük a kiflis masszát .Közé rétegezzük a cikkekre vágott almát .
  3. Jó meleg sütőben kb 30 percig sütjük .
  4. A tojásfehérjét habbá verjük az 5 dkg cukorral , belekeverjük a lekvárt , a megsül tészta tetejére kenjük, és még addig sütjük , míg kissé megbarnul .