családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

ARANCINO 

  

  Hozzávalók :

  • 25 dkg rizottó rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 6 dl zöldség, vagy húsalaplé 
  • 2 dl paszírozott paradicsom
  • 2 gerezd foghagyma
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • só, bors, szerecsendió
  • 20 db mozzarella golyó

  Panír :

  • 2 db tojás
  •  10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

  Elkészítés:

  1. Kevés olajon  üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát , és foghagymát ,és rátesszük a rizst .Addig pirítjuk a rizst , míg a szemek kezdenek áttetszővé válni . Ekkor ráöntjük a bort . Amikor a rizs magába szívta a bort , akkor elkezdjük adagolni a zöldség alaplevet . Először 1 merőkanállal . Mindig kevergetjük , és mindig meg kell várni , míg az előző levet a rizs magába szívja . Addig öntjük, míg az alaplé, el nem fogy . Közben kóstóljuk meg , és ha még a rizs nem elég puha , akkor még egy kis levet öntünk rá . Jöhetnek a fűszerek , és két részletben a  paradicsomszósz . Kihűtjük , és egy éjszakára hűtőbe tesszük .
  2. A rizottóból kb 3-4 cm-es golyókat formázunk , mindegyikbe, egy-egy mozzarella golyót nyomunk . Utána bepanírozzuk, a golyókat , és forró olajban szép arany színűre sütjük .
  3. Caponata salátával tálalom.