Aranygaluska
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárga
- kb 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- csipet só
Tetejére :
- 6 dkg olvasztott margarin
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
Öntet :
- 1/2 l tej
- 1 vaniliás pudingpor
- 10 dkg porcukor
Elkészítés :
- Az összes alapanyagot a kenyérsütőgépbe tettem , és keleszt-dagaszt programon megkelesztettem .
- Gép nélkül :1 dl tejben kevés cukorral, az élesztőt felfuttatjuk . A cukrot , tojássárgát , margarint habosra keverjük .
- Tálba szitáljuk a lisztet , beleöntjük az élesztős keveréket , tojásos keveréket , és az egészet alaposan kidolgozzuk , jó hólyagosra .
- Langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük . Innen egyforma a gépivel .
- Ha megkelt , borítsuk deszkára , nyújtsuk ki kb 1,5 cm-re ,kis méretű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki .Én megforgattam őket a cukros-dióban , és úgy tettem tepsire szorosan egymás mellé .
- Olvasztott margarinnal meglocsoljuk , és még bőségesen szórunk a cukros dióból . Újra kel , 20 percet .
- Előmelegített sütőben , kb 45 percig sül .
- A pudingot a szokásos módon megfőzzük , és a kihűlt galuskára öntjük .