családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Aranygaluska

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • kb 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só

Tetejére :

  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor

Öntet :

  • 1/2 l tej
  • 1 vaniliás pudingpor
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés :

  1. Az összes alapanyagot a kenyérsütőgépbe tettem , és keleszt-dagaszt programon megkelesztettem .
  2. Gép nélkül :1 dl tejben kevés cukorral, az élesztőt felfuttatjuk . A cukrot , tojássárgát , margarint habosra keverjük .
  3. Tálba szitáljuk a lisztet , beleöntjük az élesztős keveréket , tojásos keveréket , és az egészet alaposan kidolgozzuk , jó hólyagosra .
  4. Langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük . Innen egyforma a gépivel .

            

  1. Ha megkelt , borítsuk deszkára , nyújtsuk ki kb 1,5 cm-re ,kis méretű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki .Én megforgattam őket  a cukros-dióban , és úgy tettem tepsire szorosan egymás mellé .
  2. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk , és még bőségesen szórunk a cukros dióból . Újra kel , 20 percet .
  3. Előmelegített sütőben , kb 45 percig sül .
  4. A pudingot a szokásos módon megfőzzük , és a kihűlt galuskára öntjük .