Diós narancsos koszorú
Hozzávalók:
- 4 főtt tojás áttőrt sárgája
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 narancs reszelt héja
- 30 dkg liszt
- 1 db tojás
- 10 dkg dúrvára vágott dió
Elkészítés:
-
Amargarint elmorzsoljuk a liszttel majd a többi nyersanyagot hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőben 2 órát pihentetjük.
-
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk 6 cm átmérőjü kerek kiszúróval kiszúrjuk, utána 3 cm átmérőjü kiszúróval szúrjuk ki.
-
Az így kapott koszorúkat sütőpapírozott tepsibe tesszük , egész tojással lekenjük és megszórjuk a dúrvára vágott dióval.
-
180°C-on 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintjük.