Gyömbéres-fahéjas keksz
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
-
A margarint elmorzsoljuk a liszttel , hozzáadjuk a porcukrot , sütőport , tejet , vaníliás cukrot , fahéjat és a gyömbért. Egynemű tésztává gyúrjuk , hűtőben letakarva 30 percet pihentetjük.
-
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk. ( hold,szív,csillag,harang stb. )
-
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
-
Dobozban tárolva sokáig elálló sütemény.