családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Hagymás-krémsajtos csiga

 
  

  Hozzávalók :

  • 50 dkg leveles tészta
  • 3 db (30 dkg ) natúr tömlős krémsajt  
  • 1 db lilahagyma
  • 1 cs újhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt

  Elkészítés :

  1.  A leveles tésztát kiolvasztom, és kb 3 mm-esre kinyújtom . A lilahagymát kis kockára, az újhagymát szárával együtt vékony karikára vágom , és a krémsajttal összekeverem .Nekem elég sós volt, így nem tettem sót .
  2. A kinyújtott tésztát a krémmel megkenem, reszelt sajttal megszórom . Jó szorosan feltekerem, mint a beiglit, kb ujjnyi széles csíkokra felvágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl szorosan, mert meghíznak .
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütöm .