Mandulás csillag
Hozzávalók:
- 37 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 tojás
Töltelék:
- 1 üveg lekvár
Tetejére:
- 1 tojás kenéshez
- kristálycukor szóráshoz
- porcukor meghinteni
- 10 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
-
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal hozzáadjuk a porcukrot és a tojást majd összegyúrjuk.
-
Hűtőben letakarva 30 percet pihentetjük.
-
Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és csillag kiszúróval kiszúrjuk.
-
Papírozott tepsibe helyezzük és minden második csillagot lekenünk egész tojással megszórjuk kristálycukorral és pár szeletelt mandulát teszünk a tetejére.
-
Előmelegített 180°C-os sütőben 15 perc alatt aranybarnára megsütjük.
-
Kihülés után két-két csillagot lekvárral megtöltünk , tetejét porcukorral meghintjük.