Moszkauer
Hozzávalók:
- 16 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 10 dkg cukrozott narancshéj
- 2 dkg margarin
- 1 dl tejszín
- 2 dkg liszt
Bevonat :
- 1 dl víz
- 2 dkg margarin
- 3 ek kakaópor
- 4-5 ek cukor
Elkészítés:
-
A liszt kivételével mindent egy lábosba teszünk és kevergetve forrásig hevítjük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet és kihűtjük.
-
Papírozott tepsibe kiskanál segítségével halmokat teszünk egymástól 5 cm távolságban , villa segítségével ellapogatjuk.
-
180°C-on kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor jó ha csipkés a széle.
-
A bevonathoz valókat, kislábosban összefőzzük .Kihűlés után mártjuk ki a talpát. Dermesztjük.