Hozzávalók :
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 kévéskanál fahéj
- 1 kk örölt bors
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 2 db alma
- 2 db körte
- 1/2 őszibarack befőtt
- 2 db narancs
Elkészítés :
- A csirkemellet vékonyra szeleteljük, a fűszereket összekeverjük. Megszórjuk vele a csirkemellet. Teflon serpenyőben fehérre sütöm .
- Átteszem, egy olajjal vékonyan kikent tepsibe.
- A serpenyőbe beszórom a cukrot, karamellizálom, ráöntöm a bort, majd a tejföllel összeforralom. Közben megpucolom a gyümölcsöket, vékony csíkokra vágom és a húsra rakom. Erre ráöntöm a szószt. A tepsit alufóliával letakarom. Kb. 30 perc alatt megsütöm.
- Főtt burgonyával, vagy rizzsel tálalom .