családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Joghurtos indiai csirke

Hozzávalók :

  • kb 50 dkg csirkemell
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 marék kukorica
  • 1 marék zöldbab
  • 10 dkg karfiol
  •  3 gerezd fokhagyma
  • só, gyömbér, bazsalikom ,őrölt bors
  • olaj
  • 1/2 l natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  •  gyömbér
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés :

  1. A csirkemellet , és a zöldségeket vékony , csíkokra vágom . A csirkemellet , a hagymákkal az olajon megpirítom , félreteszem .
  2. A vékonyra vágott zöldségeket a fűszerekkel megpárolom, ha puha a csirkére ráöntöm, és eggyütt kicsit megforgatom .
  3. A mandulát egy serpenyőben megpirítom, és a csirkével összekeverem .
  4. A joghurtba , az alatta levő fűszereket belekeverem, és a csirke mellé öntöm, amikor tálalom .