Hozzávalók :
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 2 db csirkemell filé
- 1 mokkáskanál só
- 1 dl víz
- 1,5 mokkáskanál sütőpor
Mártogatós :
- 1 evőkanál méz
- 1 ek porcukor
- 8 evőkanál kecsap
- csipet csípős valami
- 5-10 dkg szezámmag
Elkészítés :
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, a lisztes hozzávalókat sűrű péppé kavarjuk .
- A húst a pépbe forgatjuk , és bő forró olajban aranybarnára sütjük , arra vigyázzunk , hogy ne tegyünk sok húst az olajba , mert megduzzadnak.
- Még forrón az összekevert mázba forgatjuk, és szezámmagba mártjuk .A szezámmagot serpenyőben megpiríthatjuk .
- Főtt rizzsel tálaljuk .