Töltött dagadó

Hozzávalók :
- kb 1,2 kg dagadó ( a hentest megkértem, hogy szúrja fel )
- 3 db szikkadt zsemle, vagy ennyi mennyiség kenyér
- 2 db tojás
- 5-10 dkg csirkemáj
- 5-10 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld
- zsír
- hústű
Elkészítés :
- A húst kívül-belül besóztam. Amíg áll elkészítem a tölteléket.
- A májat, késsel elkaparom, hagymákat petrezselymet, gombát apróra vágom, zsemléket vízbe beáztatom . Kevés zsíron a hagymákat megfonnyasztom, ráteszem a májat, gombát, pici sót. Kb 5 percig nagy lángon kevergetve párolom ,kihűtöm. Zsemléket kicsavarom a víztől, és a kihűlt gombás masszához adom, a többi hozzávalóval együtt . Alaposan összedolgozom .A húst megtöltöm, nem kell túl dagira, mert sülés közben, hízni fog . Hústűkkel összefogom több helyen .
- Egy sütő edénybe ujjnyi vizet teszek, és kb 2 kanál zsírt, ebbe teszem a húst. Ha marad töltelék, azt is beteszem a tepsibe. Letakarva, kb 1 órát sütöm, egyszer átfordítom . Fóliát leveszem, és hagyom pirulni, kb 15 percet . Kicsit hűljön, így könnyebb szeletelni .( én itt csirkemellet is csináltam , ezzel a töltelékkel .)