Zöldséggel töltött csirkemell

Hozzávalók :
- kb 1 kg csirke, vagy pulykamell
- 1 szál sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1-1 db sárga, és piros kaliforniai paprika
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- só, bors, bazsalikom
- hústű
- zsirídék
Gombamártás :
- 0,5 kg gomba
- 1/2 fej vöröshagyma
- só, bors, petrezselyemzöld
- 0,5 dl fehér bor
- 3 dl főzőtejszín
- zsiradék
Elkészítés :
- A sárgarépát lereszelem, a zöldségeket kis kockára vágom . A húshoz valókat a tojással összekeverem .
- A húst, jó nagy , vékony szeletre kiklopfolom, sóval, borssal megszórom . Megtöltöm a zöldségkeverékkel. Feltekerem, hústűvel, vagy fogpiszkálóval több helyen összetűzöm .Egy tepsit, vagy jénait zsírral kikenek, és a tekercseket, beleteszem.Nekem maradt a zöldségből, azt a hús köré tettem . Vékonyan a tetejüket is lekenem zsírral ,alufóliával lefedem. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 20 percre, majd a fóliát leveszem, és amikor puha a hús, akkor 200 fokon pirítom kb 10 percig.
- Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítom, a gombát ráteszem, sóval, borssal ízesítem, felöntöm borral, és puhára párolom .A tejszínt beleöntöm, és pár percig forralom .
- A hústekercset, nem túl forrón felszeletelem, a gombával, és főtt kölessel tálaltam .