Canneoli
Hozzávalók :
- 1,5 csomag canneolli tészta ( 34 db)
- 45 dkg brokkoli
- kb 60 dkg csirkemellfilé
- 1 db kaliforniai paprika
- só, bors, petrezselyem
- 2 db lilahagyma
- 200 ml tejszín
- 6 dl tej
- 5 dkg margarin
- kb 8 dkg liszt
- 30 dkg sajt reszelve
Elkészítés :
- A húst, és a brokkolit, külön-külön sós vízben megfőzöm, kihűtöm .Késes aprítóval a húst, turmixxal a brokkolit összeaprítom.A paprikát , hagymát kis kockára vágom.A húst, brokkolit, hagymát, paprikát, tejszínt, alaposan összekeverem. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem . Legobb habzsákból betölteni a tésztába, de anélkül is megoldható.
- A basamellhez a margarint felmelegítem, a lisztet benne megpirítom, felöntöm tejjel,habverővel csomómentesre keverem, és besűrítem.Sóval, borssal íesítem.
- Egy zsírral kikent gáztepsibe beleötöm a basamell kb 1/3 részét . Szorosan egymás mellé, beleteszem a megtöltött tésztát. Befedema megmaradt basamellel, és a reszelt sajtot rászórom.
- 200 fokra előmelegített sütőben, 25 percig, majd 210 fokon, 10 percig sütöm.