családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Canneoli

 
 

  Hozzávalók :

  • 1,5 csomag canneolli tészta ( 34 db)
  • 45 dkg brokkoli
  • kb 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 db kaliforniai paprika
  • só, bors, petrezselyem
  • 2 db lilahagyma
  • 200 ml tejszín
  • 6 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • kb 8 dkg liszt
  • 30 dkg sajt reszelve

  Elkészítés :

  1.   A húst, és a brokkolit, külön-külön sós vízben megfőzöm, kihűtöm .Késes aprítóval a húst, turmixxal a brokkolit összeaprítom.A paprikát , hagymát kis kockára vágom.A húst, brokkolit, hagymát, paprikát, tejszínt, alaposan összekeverem. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem . Legobb habzsákból betölteni a tésztába, de anélkül is megoldható.
  2. A basamellhez a margarint felmelegítem, a lisztet benne megpirítom, felöntöm tejjel,habverővel csomómentesre keverem, és besűrítem.Sóval, borssal íesítem.
  3. Egy zsírral kikent gáztepsibe beleötöm a basamell kb 1/3 részét . Szorosan egymás mellé, beleteszem a megtöltött tésztát. Befedema megmaradt basamellel, és a reszelt sajtot rászórom.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, 25 percig, majd 210 fokon, 10 percig sütöm.