Édes savanyú zöldségragu
Hozzávalók :
- 450 g keleti zöldségkeverék
- 1 nagy vöröshagyma
- 15 dkg karfiol
- 1 evőkanál almaecet
- 3 evőkanál cukor
- 1 dl kechup, só, őrölt bors,
Nokedli :
- 2 tojás
- 65 dkg liszt
- kb 3,5 dl víz, só
Elkészítés :
- Kevés olajon puhára pároljuk a zöldségeket. Beletesszük, a közepes kockára vágott hagymát . Ízesítjük a kechup-pal, ecettel , cukorral . Felgorraljuk, párpercig sűrítjük .
- A nokedli hozzávalóit összekeverjük, közepesen lágy tésztává. Bő forró vízben addig főzzük , míg a tészta a víz tetejére feljön . Szűrőkanállal kivesszük, kihűtjük .
- A ragut a nokedlivel tálaljuk .