Falafel

Hozzávalók :
- 25 dkg csicseriborsó
 - 1 db kisebb apróra vágott vöröshagyma
 - 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
 - só, fehér bors, petrezselyemzöld
 
Sajtmártás :
- 5 dkg margarin
 - 3-4 ek liszt
 - 3 dl tej
 - 15 dkg sajt ( reszelt )
 
- A borsót kb 24 órára hideg vízben áztatom., egyszer-kétszer a vizet lecserélem . A borsóról a vizet leöntöm, friss sós vízben kb 0,5 órát főzöm , ha kihűlt késes aprítóval összeaprítom .A többi hozzávalóval ízesítem. Vizes kézzel kisebb golyókat formálok belőle, és papíros tepsibe teszem .
 - Előmelegített sütőben, légkeveréses módon 25 percig sütöm .
 - A mártáshoz a margarint felmelegítem, rászórom a lisztet, kissé megpirítom, ne égjen meg !, hozzáöntöm a tejet, és ha elkedz rotyogni, hozzáadom a reszelt sajtot ,sóval, borssal ízesítem, és a falafelt ezzel tálalom .