Falafel
Hozzávalók :
- 25 dkg csicseriborsó
- 1 db kisebb apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- só, fehér bors, petrezselyemzöld
Sajtmártás :
- 5 dkg margarin
- 3-4 ek liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg sajt ( reszelt )
- A borsót kb 24 órára hideg vízben áztatom., egyszer-kétszer a vizet lecserélem . A borsóról a vizet leöntöm, friss sós vízben kb 0,5 órát főzöm , ha kihűlt késes aprítóval összeaprítom .A többi hozzávalóval ízesítem. Vizes kézzel kisebb golyókat formálok belőle, és papíros tepsibe teszem .
- Előmelegített sütőben, légkeveréses módon 25 percig sütöm .
- A mártáshoz a margarint felmelegítem, rászórom a lisztet, kissé megpirítom, ne égjen meg !, hozzáöntöm a tejet, és ha elkedz rotyogni, hozzáadom a reszelt sajtot ,sóval, borssal ízesítem, és a falafelt ezzel tálalom .