Halas rizottó
Hozzávalók :
- 30 dkg rizottó, vagy kerekszemű rizs
- kb 6 dl zöldséglé, leveskockából, vagy ételízesítőből
- 1 lapos ek só bors
- 0,5 dl fehér bor ( elmaradhat )
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 1 db póréhagyma
- 0,5 kg halfilé
- 2 ek vaj
- pár kanál zsiradék
Elkészítés :
- A halat kockára vágom, a gombát szeletekre,a pórét, karikára . Megfőzöm az alaplét.
- A zsiradék felén megfonnyasztom a póréhagymát , ráteszem a gombát, pár percre, sózom, borsozom , ráteszem a borsót, és a halat.
- Kevés olajon a rizst megpirítom, és az alaplével elkezdem felönteni , Mindig csak egy merőkanállal, és ha elfőtte, mehet megint egy kanállal . Ha az alaplé elfogy, de a rizs kemény, kis vizet öntve alá, tovább párolom. Mikor már majdnem puha, akkor hozzáadom a halat, és együtt készre főzöm .