családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Halas rizottó

  

 Hozzávalók :

  •   30 dkg rizottó, vagy kerekszemű rizs
  • kb 6 dl zöldséglé, leveskockából, vagy ételízesítőből
  • 1 lapos ek só bors
  • 0,5 dl fehér bor ( elmaradhat )
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db póréhagyma
  • 0,5 kg halfilé
  • 2 ek vaj
  • pár kanál zsiradék

  Elkészítés :

  1.   A halat kockára vágom, a gombát szeletekre,a pórét, karikára . Megfőzöm az alaplét.
  2. A zsiradék felén megfonnyasztom a póréhagymát , ráteszem a gombát, pár percre, sózom, borsozom , ráteszem a borsót, és a halat.
  3. Kevés olajon a rizst megpirítom, és az alaplével elkezdem felönteni , Mindig csak egy merőkanállal, és ha elfőtte, mehet megint egy kanállal . Ha az alaplé elfogy, de a rizs kemény, kis vizet öntve alá, tovább párolom. Mikor már majdnem puha, akkor hozzáadom a halat, és együtt készre főzöm .