Lucskos káposzta

Hozzávalók :
- kb 1,5 kg fehér fejes káposzta
- kb 70 dkg sertés hús
- 1 közepes v hagyma
- só, őrölt bors, pirospaprika
- 1-2 ek zsír
- kevés kapor ( én kihagytam )
- kevés füstölt szalonna
- 3-4 ek tejföl
- 2 kanál liszt
- A zsíron kiolvasztom a szalonnát, megpirítom az apróra vágott hagymát.Ráteszem a kisebb kockára vágott húst . Kissé kifehérítem . Megsózom,fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi . Félpuhára főzö, .
- A káposztát vékony csíkokra vágom, a félig főtt húshoz adom, és félig öntöm vízzel . Ha kell utána sózom .
- Amikor puha, a tejfölben elkeverem a lisztet, és a káposztához keverem. 5 percig forralom.