Lucskos káposzta

Hozzávalók :
- kb 1,5 kg fehér fejes káposzta
 - kb 70 dkg sertés hús
 - 1 közepes v hagyma
 - só, őrölt bors, pirospaprika
 - 1-2 ek zsír
 - kevés kapor ( én kihagytam )
 - kevés füstölt szalonna
 - 3-4 ek tejföl
 - 2 kanál liszt
 
- A zsíron kiolvasztom a szalonnát, megpirítom az apróra vágott hagymát.Ráteszem a kisebb kockára vágott húst . Kissé kifehérítem . Megsózom,fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi . Félpuhára főzö, .
 - A káposztát vékony csíkokra vágom, a félig főtt húshoz adom, és félig öntöm vízzel . Ha kell utána sózom .
 - Amikor puha, a tejfölben elkeverem a lisztet, és a káposztához keverem. 5 percig forralom.