Ludaskása

Hozzávalók :
- 1 libaaprólék( far-hát, szárny, nyak, zúza)
 - 2 db sárgarépa
 - 1 db fehérrépa
 - 2 db vöröshagyma
 - 1/4 karalábé
 - 1 cikk zeller
 - só, bors, pirospaprika
 - 1 ek zsír
 - 30 dkg árpagyöngy
 
Elkészítés :
- A húsokat kisebb darabokra, a zöldségeket kockára, a hagymát apróra vágjuk .
 - Az egyik hagymát a zsíron megpirítom, pirospaprikával megszórom, összekeverem ,ráteszem a húsokat, felöntöm 2 l vízzel . Amikor a hús puhább már,beleteszem a zöldségeket, sóval, borssal ízesitem, és félpuhára főzöm.
 - Közben egy kevés zsiradékon az árpagyöngyöt, aranysárgára pirítom, és amikor a hús már puha, hozzáöntöm. Együtt puhára főzöm . Az árpagyöngynek legalább háromszoros víz kell .
 - Amikor a hús megpuhult, leszedtem a csontokról, és visszatettem.
 - A másik hagymát, karikára vágom, lisztbe forgatom, és forró olajban kisütöm . A ludaskása tetejére szórom .