Mozzarellás rizottó
Hozzávalók :
- 30 dkg rizottó, vagy kerekszemű rizs
- 1 l zöldség alaplé
- 1 dl fehér bor
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 csomag mini mozzarella
- 10 dkg margarin
- 2 gerezd fokhagyma
- só, olaj
- 2 db tojás
Paradicsomszósz :
- 1/2 l paradicsomlé
- 1 ek liszt
- olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
- Az összevágott vöröshagymát a zsiradékon megpirítom, a fokhagymát hozzáadom . Ráteszem a rizst, és aranyszínűre pirítom .
- Elkezdem merőkanalanként adni az alaplevet . Mindig el kell főni a lének, csak utána mehet a következő adag .Így tovább, míg van lé .A végén hozzáadom a bort . Folyamatosan keverni kell .
- Melegen belekeverem a margarint , kihűtöm . Ha kihűlt, belekeverem a felvert tojást .
- A masszából gombócot formázok, és mindegyik be egy mozzarellát teszek . Jól köré göngyölöm a rizst .
- Egy tepsibe beleteszem az elkészített paradicsom szószt , ráteszem a golyókat , megszórom reszelt sajttal, és kb 20 percig sütöm .