családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Ratatulle-s lazagna

  Hozzávalók :

  • 2 csomag lazagna lap
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika, vagy kápia
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db lecsópaprika
  • 150 ml paradicsompüré
  • só, bors, bazsalikom, oreganó
  • olaj
  • 20-25 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej

  Elkészítés :

  1.   Először a lecsót készítem el. 

  2. Egy 34x22 cm-es tepsit vékonyan kikenek zsiradékkal . Ráteszek egy sor lazagna lapot , és ráteszem a lecsó egy harmadát .Lazagna lap jön, majd lecsó . Addig folytatom , míg van alapanyag . Tetejére lap kerül .

  3. A basamellhez, a margarint megolvasztom, megszórom liszttel , és ha összeállt, folytonos kevergetés mellett, ráöntöm a tejet , és besűrítem , de csak kb háromnegyedig , hogy könnyebben kenhető legyen .

  4. Rákenem a tésztalapra , megszórom reszelt sajttal, és kb 35 percig sütöm .