Ratatulle-s lazagna
Hozzávalók :
- 2 csomag lazagna lap
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika, vagy kápia
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db lecsópaprika
- 150 ml paradicsompüré
- só, bors, bazsalikom, oreganó
- olaj
- 20-25 dkg reszelt sajt
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
Elkészítés :
-
Először a lecsót készítem el.
-
Egy 34x22 cm-es tepsit vékonyan kikenek zsiradékkal . Ráteszek egy sor lazagna lapot , és ráteszem a lecsó egy harmadát .Lazagna lap jön, majd lecsó . Addig folytatom , míg van alapanyag . Tetejére lap kerül .
-
A basamellhez, a margarint megolvasztom, megszórom liszttel , és ha összeállt, folytonos kevergetés mellett, ráöntöm a tejet , és besűrítem , de csak kb háromnegyedig , hogy könnyebben kenhető legyen .
-
Rákenem a tésztalapra , megszórom reszelt sajttal, és kb 35 percig sütöm .