Sajtos karfiol torta
Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 1 mokkáskanál só
- 15 dkg margarin
- 0,5 dl víz
- 1 tojás
Töltelék :
- 40 dkg karfiol
- 1 kávéskanál só
- 30 dkg tömlős krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- lapos mokkáskanál őrölt bors
- 3 tojás
- 20 dkg sajt fele reszelt
- tetejét lekenni 1 tojás
Elkészítés :
- A lisztet megsózzuk, és a margarinnal összemorzsoljuk .A tojást beleütjük, és szűk fél dl vízzel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk . Konyharuhával letakarjuk, és egy órán át hűtőbetesszük .
- A karfiolt enyhén sós vízben félig megfőzzük . A sajtot , tejfölt, búzadarát, összekeverjük, ízesítjük , a felvert tojást belekeverjük, a végén a karfiolt is beleforgatjuk . 5-10 dkg reszelt sajtot belekeverünk .
- A tészta 2/3-ad részét lisztes deszkán 24 cm-es lappá nyújtjuk , és kibélelünk vele egy tortaformát, úgy , hogy a tésztát az oldalára is felhúzzuk .Az alját megszúrkáljuk .
- A maradék sajtot felszeleteljük, a felét a tésztára tesszük .a karfiolos tölteléket belesimítjuk,
- A maradék tésztából kerek lapot nyújtunk, a tetejére rakjuk a széleit összenyomkodjuk.
- A tortát felvert tojással lekenjük,
- Előmelegített sütőben, kb 40 percig sül .