Töltött karalábé
Hozzávalók :
- 5 db karalábé
- 0,5 kg darált hús
- 10 dkg rizs,vagy köles
- 2 db tojás
- só, bors, pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítés .
-
A karalábék közepét kivájom, hogy körben, kb 1 cm-es fala maradjon . ( egy erősebb kávéskanál megteszi )A kivájt részeket egy lábasba rakom , és erre megy a karalábé .
-
A rizst ( kölest), a liszt, tejföl kivételével,a hozzávalókkal összegyúrom . Akkora gombócot készítek, hogy a karalábéban, elférjen .Ami kimarad,gombóc, azt is a lábosba teszem, a karalábé köré . Ha zsenge a karalábé zöldje, egy maroknyit összevágva, a lábasba teszek .Felengedem, annyi vízzel, hogy ellepje, megsózom , és kb 1 órát főzöm . Ha puha, akkor, középről, 1-2 gombócot félreteszek , a lisztes tejföllel behabarom