családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Töltött karalábé

  

  Hozzávalók :

  • 5 db karalábé
  • 0,5 kg darált hús
  • 10 dkg rizs,vagy köles
  • 2 db tojás
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

  Elkészítés .

  1.  A karalábék közepét kivájom, hogy körben, kb 1 cm-es fala maradjon . ( egy erősebb kávéskanál megteszi )A kivájt részeket egy lábasba rakom , és erre megy a karalábé .

  2. A rizst ( kölest), a liszt, tejföl kivételével,a hozzávalókkal összegyúrom . Akkora gombócot készítek, hogy a karalábéban, elférjen .Ami kimarad,gombóc, azt is a lábosba teszem, a karalábé köré . Ha zsenge a karalábé zöldje, egy maroknyit összevágva, a lábasba teszek .Felengedem, annyi vízzel, hogy ellepje, megsózom , és kb 1 órát főzöm . Ha puha, akkor, középről, 1-2 gombócot félreteszek ,  a lisztes tejföllel behabarom