Flódni
Igazából, tocsog a borban,minden rétegben bor van, de mindig van sofőr, így vízzel csináltam .
Hozzávalók, tészta
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 15 dkg zsír
- 6 dkg porcukor
- kb 1/2 dl fehérbor, (vagy víz), amitől összeáll a tészta
Diótöltelék :
- 24 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- citromhéj, narancshéj, fahéj
- 1 dl víz
Máktöltelék :
- 25 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- citromhéj, narancshéj, fahéj
- 1 dl víz
Almatöltelék :
- 1,2 kg alma
- 10 dkg cukor
- citromhéj, narancshéj, fahéj
- Felső lap alá szilvalekvár.
- tetejére 1 db tojás
Elkészítés :
- A vízből, cukorból szirupot főzök, a dió, és a máktölteléket, külön-külön lábosban, állandó keverés mellett megfőzöm benne, ízesítem, kihűtöm .Almát lereszelem, ízesítem .
- A laphoz valókat összegyúrom, és 26X34 cm-es tepsi méretűre, 4 lapot nyújtok .Zsírozott lisztezett tepsibe, beleteszem az első lapot . Rákenem a mák tölteléket . Lapot teszek, kissé megnyomkodom, ráteszem az almatölteléket . Újra lap jön, és a diótölteléket rákenem .Erre kenem a szilvalekvárt , és jön az utolsó lap . Lekenem felvert tojással, és 170 fokos sütőben, kb 45 percig sütöm .