Rákóczi túrós
Hozzávalók tészta :
- 10 dkg liszt
- 8 dkg zsír
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1-2 kanál tejföl
- késhegynyi szb
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg dara
- 2 tojássárga
- 1 dl tejföl
- 2 tojásfehérje
Rácsozáshoz 3 tojásfehérje,5 dkg cukor.
Elkészítés :
- A tésztához valókat összegyúrom, kinyújtom 26X34 cm-esre, és 180 fokon kb 12 percig megsütöm .A túrótöltelékhez valókat összekeverem a tojássárgával,a fehérjét habbá verem, óvatosan a túróhoz keverem, rákenem a tésztára, és 180 fokon 15 percig sütöm .
- A 3 fehérjét habbá verem a cukorral, rákenem a túró tetejére, és kb 5 perc alatt megpirítom .
- Ha kihűlt, vizes késsel szeletelem, hogy ne húzódjon össze a hab .