családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Rákóczi túrós

  
 

  Hozzávalók tészta :

  •   10 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1-2 kanál tejföl
  •  késhegynyi szb

  Töltelék :

  •  50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg dara
  • 2 tojássárga
  • 1 dl tejföl
  •  2 tojásfehérje

  Rácsozáshoz 3 tojásfehérje,5 dkg cukor.

  Elkészítés :

  1.   A tésztához valókat összegyúrom, kinyújtom 26X34 cm-esre, és 180 fokon kb 12 percig megsütöm .A túrótöltelékhez valókat összekeverem a tojássárgával,a fehérjét habbá verem, óvatosan a túróhoz keverem, rákenem a tésztára, és 180 fokon 15 percig sütöm .
  2. A 3 fehérjét habbá verem a cukorral, rákenem a túró tetejére, és kb 5 perc alatt megpirítom .
  3. Ha kihűlt, vizes késsel szeletelem, hogy ne húzódjon össze a hab .