Baconos sajtos zsemle
Hozzávalók :
- -40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 1 dl olaj
Töltelék :
- 10 dkg baconszalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál tejföl
- Tetejére szezámmag
Elkészítés :
- Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, dagasztólapáttal bedagasztjuk .
- Tetejét belisztezzük, meleg helyen kétszeresére kelesztjük .
- Amikor megkelt, kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztet leseperjük, tejföllel megkenjük, rátesszük a kockára vágott bacont, reszelt sajtot .A másik lapot rátesszük, tejfölös felével lefelé, széleit kicsit összenyomjuk .
- Tetejét tojással lekenjük, reszelt sajttal, és szezámmaggal megszórjuk . Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük .
- 15 db lesz .