Briós
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 5,5 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- fél mokkáskanál só
- 5 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
Elkészítés :
- Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk.
- A tálba szitált liszthez hozzáadjuk a margarint, porcukrot, tojást, és a megkelt élesztőt ,és a langyos tejet .A tésztát alaposan bedagasztjuk, tetejét lelisztezzük, és meleg helyen letakarva 1,5 órát kelesztjük .
- Lisztezett deszkán 55 g-os darabokra vágjuk, ujjnyira kisodorjuk, csiga alakúra feltekerjük .Papíros tepsibe tesszük, tojással lekenjük, 30 percig kelesztjük, újra tojással lekenjük, kristálycukorral megszórjuk, és meleg sütőben 15 percig sütjük .