Csokis croassont
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 3+ 25 dkg margarin
- 3 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 tojássárga
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg csokoládé
Elkészítés :
- Az élesztőt a lisztre morzsoljuk az anyagokat összegyúrjuk a 3 dkg margarinnal, cipóvá formázzuk, keresztbe bevágjuk a tetejét, 10 percig pihentetjük .
- A bevágás mentén négyfelé húzzuk a tésztát, és a közepére helyezzük a téglalapalakú margarint .A tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk .sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint ,téglalap alakúra nyújtjuk .
- 2-3 cm vastagra nyújtjuk, és háromba hajtjuk, 10 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, ügyelve, hogy a lapok szét ne csússzanak .Négybe hajtjuk , 10 percet megint pihen
- 8 mm vastagra nyújtjuk, 15 cm széles csíkokra vágjuk , és egyenlő szárú háromszöget készítünk .A háromszög talpára helyezzük a tölteléket, szorosan feltekerjük, még 40 percet kelesztjük, megkenjük tojással, és közepes lángon gőzös sütőben sütjük Porcukorral hintve tálaljuk .