Diókrémes kuglóf
Hozzávalók tészta:
- 20 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 25 dkg liszt
- fél mokkáskanál szb
- 7 dkg darált dió
- 7 dkg tört dió
- só, fahéj
- 1 cs vaniliás cukor
- 1,5 dl tej
Krém :
- 2 ek rumaroma
- 2 dl tej
- 2 db tojássárga
- 6 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 15 dkg pörkölt darált dió
- 1 cs vaniliás cukor
Bevonat :
- 20 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg csokoládé
- dió díszíteni
Elkészítés :
- A margarint a tjásokkal és a porcukorral kihabosítjuk .A száraz anyagokat összekeverjük , és a tojásos masszához adjuk , felváltva a tejjel .Egy 24 cm-es szilikonformába ( ha nincs szilikon , a formát ki kell margarinnal kenni , és liszttel beszórni )töltjük , és meleg sütőben kb 40 percig sütjük . Ha kihűlt három lapba vágjuk .
- A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük , közben a tejet a vaniliáscukorral felforraljuk , és a tojásmasszát gyors kevergetéssel belefőzzük , besűrítjük .
- A margarint kihabosítjuk , a kihűlt krémhez keverjük a darált dióval .
- A háromba vágott kuglófot a krémmel megkenjük , és a hűtőbe tesszük kb 4 órát 'érni .
- Amikor összeérett a a fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk . ( Ha nagyon sűrű , tehetünk bele egy kis margarint ) A kuglófot bevonjuk , és az olvasztott csokival megspricceljük .