családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Diókrémes kuglóf

Hozzávalók tészta:

  • 20 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • fél mokkáskanál szb
  • 7 dkg darált dió
  • 7 dkg tört dió
  • só, fahéj
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 1,5 dl tej

Krém :

  • 2 ek rumaroma
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárga
  • 6 dkg porcukor
  • 18 dkg margarin
  • 15 dkg pörkölt darált dió
  • 1 cs vaniliás cukor

Bevonat :

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg csokoládé
  • dió díszíteni

Elkészítés :

  1. A margarint a tjásokkal és a porcukorral kihabosítjuk .A száraz anyagokat összekeverjük , és a tojásos masszához adjuk , felváltva a tejjel .Egy 24 cm-es szilikonformába  ( ha nincs szilikon , a formát ki kell margarinnal kenni , és liszttel beszórni )töltjük , és meleg sütőben kb 40 percig sütjük . Ha kihűlt három lapba vágjuk .
  2. A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük , közben a tejet a vaniliáscukorral felforraljuk , és a tojásmasszát  gyors kevergetéssel belefőzzük , besűrítjük .
  3. A margarint kihabosítjuk , a kihűlt krémhez keverjük a darált dióval .
  4. A háromba vágott kuglófot a krémmel megkenjük , és a hűtőbe tesszük kb 4 órát 'érni .
  5. Amikor összeérett a a fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk . ( Ha nagyon sűrű , tehetünk bele egy kis margarint ) A kuglófot bevonjuk , és az olvasztott csokival megspricceljük .