Feketeerdőkrémes kuglóf
Hozzávalók tészta :
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 25 dkg margarin
- 1 mk szb
- 3 ek kakaó
Krém :
- 3 dl tejszín
- 8 dkg porcukor
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 ek zselatin
Elkészítés
- A porcukrot a margarinnal habosra keverjük majd a tojásokkal egyenként jól kikeverjük . A száraz anyagokat összekeverjük , és a masszához adjuk . 24 cm-es szilikon kuglófformában előmelegített sütőben, kb40 percig sütjük . Rácson kihűtjük .Utána vízszintesen háromba vágjuk .A meggyet lecsepegtetjük .
- A zselatint kevés vízben megpuhítjuk , majd felmelegítjük .A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük , a langyos zselatint óvatosan hozzáadjuk . Kis ideig hűtőben hűtjük .
- A kuglóflapot a krémmel megkenjük, meggyel megszórjuk . Így folytatjuk, lap , krém .