családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Feketeerdőkrémes kuglóf

Hozzávalók tészta :

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 mk szb
  • 3 ek kakaó

Krém :

  • 3 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 ek zselatin

Elkészítés

  1. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük majd a tojásokkal egyenként jól kikeverjük . A száraz anyagokat összekeverjük , és a masszához adjuk . 24 cm-es szilikon kuglófformában előmelegített  sütőben, kb40 percig sütjük . Rácson kihűtjük .Utána vízszintesen háromba vágjuk .A meggyet lecsepegtetjük .
  2. A zselatint kevés vízben megpuhítjuk , majd felmelegítjük .A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük , a langyos zselatint óvatosan hozzáadjuk . Kis ideig hűtőben hűtjük .
  3. A kuglóflapot a krémmel megkenjük, meggyel megszórjuk . Így folytatjuk, lap , krém .