Hozzávalók :
- liszt 500 g
-
olaj 50 g
- só 5g
- ecet 5g
- víz 250g
- margarin 400g
- kakaó 5dkg
- cukor 10 dkg
Elkészítés :
1. A lisztet sóval összekeverjük.
2. Az olajat,vizet és az ecetet összekeverjük.
3. Krátert képzünk a lisztes keverékben,beleöntjük a folyadékot és addig gyúrjuk amíg az asztal lapjától el nem válik és fényes nem lesz.
4. A tésztát cipóvá formáljuk,bevágjuk keresztbe majd fóliával letakarva pihentetjük az asztalon 20 percet.
5. A margarint téglalap alakúra formázzuk.
6. A bevagdalás mentén négy felé kihúzzuk a tésztát és a közepére helyezzük a téglalap margarint,a tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk.
7. Sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint és téglalap alakúra kinyújtjuk.
8. Kinyújtás után 3-ba hajtjuk és elfordítjuk,megint kinyújtjuk (ügyeljünk rá,hogy a tésztaréteg ne csússzon szét) 4-be hajtjuk és fóliába becsomagoljuk,hűtőben pihentetjük 20 percet.
9. A 8-as pontot megismételjük.
10. 8 mm -re kinyújtjuk ,vízzel megkenjük, cukrozott kakaóval jól megszórjuk. Szorosan feltekerjük, 2 ujjnyi vastagra vágjuk, sütőpapíros tepsiben megsütjük.