Kelt kakaós csiga
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 3 evökanál porcukor
- 3+5 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 1 csipet só
- 3-4 evőkanál kakaó ( lehet cukrozott is )
Elkészítés :
- Az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
- A többi hozzávalót hozzákeverjük, a 3 dkg margarinnal, jól bedagasztjuk, hogy kissé keményebb tésztát kapjunk .
- Tetejét lelisztezzük, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük, 1-1,5 órát .
- Kinyújtjuk téglalappá, megkenjük a maradék 5 dkg olvasztott margarinnal, megszórjuk kakaóval, és szorosan feltekerjük . Éles késsel 1,5 cm-es darabokra vágjuk .
- Papíros tepsibe tesszük, kissé lelapogatjuk, még kelesztjük 30 percet. Majd jó meleg sütőben 15-20 percig sütjük .