Lekváros bukta
Hozzávalók :
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárga
- 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
Töltelék :
- 25 dkg lekvár
Elkészítés :
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk .A tojássárgát, a cukrot, margarint habosra keverjük.A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a kihabosított margarint, és a felfuttatott élesztőt.
- Robotgép dagasztókarral bedagasztjuk, annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Liszttel tetejét meghintve, letakarva jó meleg helyen 1,5 órát kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm-re kinyújtjuk, 8X12,5 cm-es négyszögekre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk, és feltekerjük.
- Papíros tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, tetejét egész tojással lekenjük, így kelesztjük 30 percig, mégegyszer lekenjük, meleg sütőben, alsó-felső programon, 20 percig sütjük .Csak tálaláskor szedjük szét .Tetejét porcukorral meghintjük .