családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Rozsos kenyér

Hozzávalók :

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg rozsliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 tk cukor

Elkészítés :

  1. Az élesztőt kevés cukros langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk , ebbe jön a felfuttatott élesztő, és a többi hozzávaló. Alaposan bedagasztjuk, és letakarva meleg helyen 2 órát kelesztjük.
  2. Gyengén átgyúrjuk, formázzuk, újra kelesztjük 45 percig , külsejét vízzel lespricceljük, keresztbe bevágjuk .
  3. Forró gőzös sütőben 50 percig sütjük. Forrón lespricceljük, kihűtjük .