Rozsos magos zsemle, vagy kifli
Hozzávalók:
- 25 dkg fehérliszt
- 25 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
- 2 dkg burgonyapehely (elhagyható)
- 2 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1,5 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- csipet citromsav
- 3 dl meleg víz
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép táljába teszem ilyen sorrendben a dagasztóprogramra állítom ami 1óra 50perc alatt elkészíti.
- Lisztezett deszkára teszem átgyúrom és felgömbölyítem.
- 65g-os darabokra kimérem kigömbölyítem és sütőpapiros lemezre helyezem.
- A tetejüket magkeverékkel szórom meg.
- 30 percet meleg helyen letakarva pihentetem.
- Kb. 30 percig sütöm, gőzös sütőben .