Vajas kifli

Hozzávalók :
- 20 dkg liszt
- 10 dkg teljes kiörlésű liszt
- 1 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 2 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 1/2 teáskanál cukor
- 5 dkg öregtészta
Elkészítés :
- Az élesztőt 0,5 dl vízben, a cukorral, 1 kávéskanál liszttel, elkeverem , felfuttatom . Legjobb, előmelegített mikróban, jól bebugyolálva ,letakarva .
- A többi hozzávalót, egy tálba kimérem. A sót az edény aljára kell tenni, az élesztővel ne érintkezzen .Ha az élesztő megkelt, az egészet robotgéppel, bedagasztom . A bekapcsolt sütő ajtajában szoktam. Kb egy órát letakarva .
- Amikor megkelt, lisztezett felületre teszem, átgyúrom óvatosan. Kiveszek belőle kb öt dekát, ez lesz másnap az öregtészta . ('Öregtészta' készítése : két borsónyi élesztő, 2 ek liszt, kb 20 ml langyos víz .Élesztőt felfuttatni ,összekeverni,pár órát meleg helyen tartani .) Kerekre nyújtom, kb 0,5 cm-re ,és háromszögeket vágok, amiket a szélesebb felüktől kezdek feltekerni . Kicsit meghajlítom, sütőlemezre teszem ,és megint meleg helyen letakarva kelesztem kb 1 órát .
- Tetejüket vízzel bespriccelem, és 35-40 percig sütöm .