családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Vajdasági sós tekercs

 
  

 Hozzávalók:

  •  80 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 ek cukor
  • 5 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • pici só

  Töltelék:

  • 25 dkg puha margarin  
  • 3 tojás sárgája
  • 1 ek só

  Tetejére:

  • 1  egész tojás  
  • 20 dkg sajt

 

  Elkészítés:

  1.   A z élesztőt a fele langyos tejben feloldom, hozzáadom a liszt egyharmadát ,és kb félórát kelesztem. (lehet hagyományosan is felfuttatni az élesztőt). Tovább nem kell keleszteni .
  2. Az összes hozzávalót egy tálba mérem ,és alaposan bedagasztom .
  3. A margarint habosra keverem a tojást, sót apránként hozzákeverem.
  4. A tésztát kb 1 cm vastagra nyújtom , a töltelékkel megkenem, feltekerem mint a beiglit. Kb 3 cm-esre vágom . Zsírozott tepsibe egymás mellé teszem, nem baj ha összesül.
  5. Tetejét felvert tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig sütöm.