Vajdasági sós tekercs
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 ek cukor
- 5 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
- pici só
Töltelék:
- 25 dkg puha margarin
- 3 tojás sárgája
- 1 ek só
Tetejére:
- 1 egész tojás
- 20 dkg sajt
Elkészítés:
- A z élesztőt a fele langyos tejben feloldom, hozzáadom a liszt egyharmadát ,és kb félórát kelesztem. (lehet hagyományosan is felfuttatni az élesztőt). Tovább nem kell keleszteni .
- Az összes hozzávalót egy tálba mérem ,és alaposan bedagasztom .
- A margarint habosra keverem a tojást, sót apránként hozzákeverem.
- A tésztát kb 1 cm vastagra nyújtom , a töltelékkel megkenem, feltekerem mint a beiglit. Kb 3 cm-esre vágom . Zsírozott tepsibe egymás mellé teszem, nem baj ha összesül.
- Tetejét felvert tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig sütöm.