Almás pite
Hozzávalók :
- 45 dkg liszt
 - 22 dkg marg, vagy 15 dkg zsír
 - 12 dkg cukor
 - 30 cl citromlé
 - 1 mk szb
 - 1-2 evőkanál tejföl
 - 1,2 kg alma
 - 1 ek fahéj
 - 6-7 ek cukor
 - reszelt citromhéj
 - 1 tojás, a tetejére
 
Elkészítés :
- Az almát meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal összekeverem.
 - A zsiradékkal a lisztet elmorzsolom, szétterítem, citromlével körbelocsolom, ha nem áll össze, akkor megy bele a tejföl.Összegyúrom, 2 db 26X34 cm-es lapot nyújtok belőle .
 - Zsírozott, lisztezett tepsibe teszem az egyik lapot. Ráteszem a kinyomkodott almát, erre a másik lapot . Villával megszúrkálom, egész, felvert tojással lekenem, és 180 fokon, kb 35 percig sütöm .