Zserbó
Hozzávalók :
- 38 dkg liszt
 - 1 db tojás
 - 5 dkg cukor
 - 20 dkg margarin
 - 0,5-1 dl tej
 - 1 dkg élesztő
 - kh szb
 - csipet só
 
Töltelék :
- 20 dkg darált dió
 - 10 dkg porcukor
 - 200 ml baracklekvár
 
Tetejére :
- 1 dl víz
 - 2 ek kakaó
 - 4 dkg cukor
 - 5 dkg margarin
 
Elkészítés :
- Az élesztőt egy kevés langyos tejben , kis cukorral felfuttatom . A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt és a többi alapanyagot .jól összedolgozzuk .
 - A tésztát három részre osztom, és 26x34 cm-re kinyújtom .Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszek egy lapot .
 - A lapot megkenem a lekvár felével , megszórom a cukros dió felével .Ráteszek egy lapot . Erre is lekvár , és cukros dió jön . Tetejére a harmadik lap .
 - Egy órát kel szobahőmérsékleten .Előmelegített sütőben kb 40 percet sül .
 - A csokimázhoz valókat felforralom, és ha kihűlt, a tészta tetejére kenem .