Babgulyás
Hozzávalók :
- 0,5 kg marhahús
- 15 dkg bab
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db krumpli
- 1 db hagyma
- 1 ek zsír
- só, bors, pirospaprika
- 1/2 paradicsom, 1/2 zöldpaprika
- fél marék csipetke, vagy valamilyen levestészta
- 1 dl vörösbor
Elkészítés :
- A babot egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk.
- Az összes hozzávalót kockára vágjuk.
- A hagymát a zsiradékon megpirítom, ráteszem a húst, kifehérítem . Megszórom paprikával, borssal,megsózom ,ráteszem a paprikát, paradicsomot , beleöntöm a bort, és annyi vizet, hogy ellepje,és kb 30 percig lefedve főzőm .
- Hozzáadom a zöldségeket, babot , még kb 30 percig főzöm. Vizet mostmár csak keveset öntök, csak pótlom ami elfőtt.
- Ha a hús, és a bab puha, mehet bele a krumpli, és a csipetke .