Bakonyi betyárleves

Hozzávalók :
- kb 70 dkg sertéslapocka ( más hús is jó )
- 2 db nagy vöröshagyma
- kb 25 dkg húsos szalonna
- 5-10 dkg füstölt szalonna
- 1 ek zsiradék ( attól függ, mennyire zsíros a szalonna )
- 1/2 kg-os leveszöldség,
- 40 dkg gomba
- 1 csokor kapor
- 150 g tejföl
- 2 ek liszt
- egy marék csipetke
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés :
- Nálunk bográcsban készült. A szalonnákat kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát rajta megpirítjuk. Ha kell zsiradék, akkor teszek alá .A kisebb kockára vágott húst, kifehérítem a hagymán. Sózom, borsozom,megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, és félig megfőzöm.
- Beleteszem a kockára vágott zöldségeket , újabb adag vizet öntök rá. Ha kell, újra fűszerezem . A zöldségeket is félpuhára főzöm .
- Beleteszem az összevágott gombát, kaprot, tésztát, és teljesen puhára főzök mindent .
- A lisztet a tejföllel, és egy kis vízzel simáre keverem, és a levesbe öntöm, kb öt percig forralom .