Borsóleves
Hozzávalók :
- 30 dkg borsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- só, 1 evőkanál cukor
Rántáshoz :
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- pirospapika
- 1/2 dl víz
Galuska:
- 1 tojás
- annyi liszt, amennyi a tojáshoz kell
Elkészítés :
- A borsót ,az összevágott sárga, és fehérrépával, az enyhén cukros , sós vízben megfőzöm .
- Amikor a zöldségek puhák, beleszaggatom az egy tojásból készült galuskát
- Az olajon a lisztet megpirítom, rászórom a petrezselyemzöldet, meghintem pirospaprikával, felengedem vízzel . Visszateszem a tűzre, besűrítem, és a levesbe belekeverem, még öt percig forralom .