Kocsonya
Hozzávalók :
- 3 db disznó láb
- kb 1 kg csülökhűs, vagy lapocka
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek egész bors
- 2 ek só( inkább sós legyen)
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/4 zeller
- 1 db fehérrépa
Elkészítés :
- A lábakat a hentessel összevágatjuk. Otthon alaposan megmosunk minden húst . A zöldségeket megpucoljuk, egészben hagyjuk .
- Egy 7-8 literes fazékba beletesszük a hozzávalókat, bőséges vízzel, és elkezdjük fózni. Amikor felforr, a lángot levesszük a lehető legkisebbre , és legalább 4-5 órán keresztül fózzük .Ha hab van a tetején, akkor azt egy szűrővel leszedjük .
- Átszűrve mély tányérokba szedjük. A húst kicsontozzuk, és minden tányérba egyformán elosztva teszünk .Díszítésként tehetünk egy-egy sárgarépát is.
- Kis ideig a pulton hagyjuk, majd hideg helyre visszük .Pár napig eláll.