családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kocsonya

  Hozzávalók :

  • 3 db disznó láb
  • kb 1 kg csülökhűs, vagy lapocka
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek egész bors
  • 2 ek só( inkább sós legyen)
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/4 zeller
  • 1 db fehérrépa

  Elkészítés :

  1. A lábakat a hentessel összevágatjuk. Otthon alaposan megmosunk minden húst . A zöldségeket megpucoljuk, egészben hagyjuk .
  2. Egy 7-8 literes fazékba beletesszük a hozzávalókat, bőséges vízzel, és elkezdjük fózni. Amikor felforr, a lángot levesszük a lehető legkisebbre , és legalább 4-5 órán keresztül fózzük .Ha hab van a tetején, akkor azt egy szűrővel leszedjük .
  3. Átszűrve mély tányérokba szedjük. A húst kicsontozzuk, és minden tányérba egyformán elosztva teszünk .Díszítésként tehetünk egy-egy sárgarépát is.
  4. Kis ideig a pulton hagyjuk, majd hideg helyre visszük .Pár napig eláll.