családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Lencseleves

Lencseleves

Hozzávalók :

  • 15 dkg lencse
  • 20 dkg füstölt szalonna, vagy hús
  • só, babérlevél, vöröshagyma pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés :

  1. Előző este a lencsét beáztatjuk  , másnap sóval babérral ízesített vízben feltesszük főni .Lehet bele tenni egy kis szalonnabőrt .
  2. Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a kockára vágott füstölt húst, és készre főzzük .
  3. A végén apró kockára vágott hagymát az  olajon megpirítunk, 1 evőkanál liszttel megszórjuk , levesszük a túzről , rászórunk 1 kávéskanál pirospaprikát , feleresztjük 1 dl hideg vízzel. Visszatesszük a tűzre , és besűrítjük. A forrásban levő levesbe gyors mozdulattal belekeverjük .5 percig forraljuk .