Hozzávalók :
- 15 dkg lencse
- 20 dkg füstölt szalonna, vagy hús
- só, babérlevél, vöröshagyma pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés :
- Előző este a lencsét beáztatjuk , másnap sóval babérral ízesített vízben feltesszük főni .Lehet bele tenni egy kis szalonnabőrt .
- Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a kockára vágott füstölt húst, és készre főzzük .
- A végén apró kockára vágott hagymát az olajon megpirítunk, 1 evőkanál liszttel megszórjuk , levesszük a túzről , rászórunk 1 kávéskanál pirospaprikát , feleresztjük 1 dl hideg vízzel. Visszatesszük a tűzre , és besűrítjük. A forrásban levő levesbe gyors mozdulattal belekeverjük .5 percig forraljuk .